resepi ni adalah resepi biskut dahlia yang paling sedap yang pernah saya rasa..betul tak tipu lau xpercaya cubalah..dah cuba nanti bagitau sedap ke tak yer..hehehe..sory pic xberapa jelas..
BISKUT SAMPERIT
resepi by: HAIDA RIFQI
Bahan:
250 gram butter
50 gram gula aising
1 penutup esen vanilla
1 peket tepung kastard cap bunga merah
2 sudu besar tepung jagung
1 sudu kfc kuning telur
1 peket tepung kastard cap bunga merah
2 sudu besar tepung jagung
1 sudu kfc kuning telur
sedikit ceri untuk hiasan
Gaul butter dan gula hingga sebati,masukkan telur, esen vanilla,tepung kastard,pas tue tepung jagung..uli bagi sebati pastu masukkan dalam acuan semperit..letakan ceri.. bakar selama 20-25minit dengan suhu 160C..
Gaul butter dan gula hingga sebati,masukkan telur, esen vanilla,tepung kastard,pas tue tepung jagung..uli bagi sebati pastu masukkan dalam acuan semperit..letakan ceri.. bakar selama 20-25minit dengan suhu 160C..
ni la tepung kastard cap bunga merah..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan