SAYA MEMOHON MAAF KERANA BLOG SEDANG DALAM PROSES KEMASKINI...TERPAKSA PINDAH BLOG YANG LAMA DULU IAITU HARUM MEKAR KE BLOG INI... SEGALA KESULITAN AMATLAH DIKESALI.....

Sabtu, 15 November 2014

BISKUT ARAB


BISKUT ARAB
Resepi by: Duyung Sweet Laling


BAHANNYA:

250gm minyak sapi
110 gula aising

1/2 sudu kecil garam
50gm serbuk badam
125gm tepung jagung
300gm tepung gandum
pewarna kuning,merah,&hijau
mangkuk kertas
gula kastor utk dI salut pada biskut






CARA MEMBUATNYA:

1.gaul semua bhn kecuali pewarna,gaul hingga jd doh
jika adunan lembik sial tambahkan tepong gandum
& tepung jagung hingga adunan boleh di bentukkan

2.bahagiakan doh pada 3 bhagian dan warnakan.

3.gentel kecil setiap bahagian , cantumkan &
bulatkan.

4.bakar 180'c selama 15 minit.

5.bile masak..sejukkan sebentar & gelekkan pada
gula kastor td..pastu masukkan dlm paper cup..

NOTA: JIKA ADUNAN LEMBIK BOLEH TAMBAHKAN DENGAN SEDIKIT TEPUNG YE..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan