BISKUT ARAB
Resepi by: Duyung Sweet Laling
BAHANNYA:
250gm minyak sapi
110 gula aising
250gm minyak sapi
110 gula aising
1/2 sudu kecil garam
50gm serbuk badam
125gm tepung jagung
300gm tepung gandum
pewarna kuning,merah,&hijau
mangkuk kertas
gula kastor utk dI salut pada biskut
50gm serbuk badam
125gm tepung jagung
300gm tepung gandum
pewarna kuning,merah,&hijau
mangkuk kertas
gula kastor utk dI salut pada biskut
CARA MEMBUATNYA:
1.gaul semua bhn kecuali pewarna,gaul hingga jd doh
jika adunan lembik sial tambahkan tepong gandum
& tepung jagung hingga adunan boleh di bentukkan
2.bahagiakan doh pada 3 bhagian dan warnakan.
3.gentel kecil setiap bahagian , cantumkan &
bulatkan.
4.bakar 180'c selama 15 minit.
5.bile masak..sejukkan sebentar & gelekkan pada
gula kastor td..pastu masukkan dlm paper cup..
jika adunan lembik sial tambahkan tepong gandum
& tepung jagung hingga adunan boleh di bentukkan
2.bahagiakan doh pada 3 bhagian dan warnakan.
3.gentel kecil setiap bahagian , cantumkan &
bulatkan.
4.bakar 180'c selama 15 minit.
5.bile masak..sejukkan sebentar & gelekkan pada
gula kastor td..pastu masukkan dlm paper cup..
NOTA: JIKA ADUNAN LEMBIK BOLEH TAMBAHKAN DENGAN SEDIKIT TEPUNG YE..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan